U bent hier:Welkom arrow Nieuws arrow In de media

Hurkmans Natuursteen | Aanrechtbladen | Werkbladen | Grafmonumenten | Someren

Hurkmans Natuursteen in de Pers

Aan de gevel van Hurkmans Natuursteen in Someren prijkt het logo van Keurmerk Natuursteen. Een logo om trots op te zijn, want het bedrijf is één van de eerste bedrijven in deze branche in Nederland én de enige in de regio die dit keurmerk mag voeren. “Dit keurmerk is een initiatief van de ABN, de branche-organisatie voor toonaangevende natuursteenbedrijven en waarborgt kwaliteit, betrouwbaarheid, vakbekwaamheid en deskundig advies. In 2008 zijn we voor het eerst met succes geaudit en daar zijn we trots op,” verhaalt mede-eigenaar Berry Hurkmans.

In 1997 richtte hij samen met zijn broer Laurens het bedrijf op. “In juni is het dus tijd voor een jubileumfeestje. Het is toch een gedenkwaardig moment, 12½ jaar in natuursteen. Toen we begonnen hadden we een heldere bedrijfsfilosofie voor ogen: we wilden een betrouwbare, betrokken partner zijn. Niet alleen voor onze klanten, maar ook voor onze medewerkers. Opereren in een prettige, informele, no-nonsense sfeer, tegen een faire prijs. Dat is ons aardig gelukt, want onze medewerkers zijn bijna allemaal vanaf het eerste uur in dienst en met veel van onze klanten hebben we langjarige relaties opgebouwd.”

Allrounders

“We werken met graniet, hardsteen, leisteen en marmer, in de meest diverse kleurschakeringen en soorten, en doen voornamelijk interieurtoepassingen. Een ander populair materiaal is kwartscomposiet, dat in alle gewenste kleuren en bewerkingen te verkrijgen is. We zijn allrounders; keukenwerkbladen,tafels, vensterbanken, schouwen, raam- en deurdorpels,” legt Berry uit. “Ook doen we desgewenst inmeten en monteren. We werken voornamelijk voor de keukenbranche en mogen een groot aantal gerenommeerde keukenspecialisten tot onze klanten rekenen. Ook architecten en aannemers weten de weg naar ons te vinden. Onze klanten bevinden zich in hoofdzaak in de regio’s Zuid- en Midden-Nederland. Sinds enige tijd richten we ons ook nadrukkelijk op gedenktekens en monumenten. Het is een uitdaging, om samen met onze klanten hun en/of onze ideeën te vertalen in zoiets persoonlijks als een gedenkteken.”

In de vingers

Het bedrijf werd in 2002 uitgebreid van 500 naar 2000 m² en telt inmiddels zeven vakbekwame medewerkers. “Onze mensen hebben zonder uitzondering affiniteit met het vak, hebben het in de vingers. De combinatie van vakmanschap en moderne machines en gereedschappen levert een kwalitatief hoogstaand product,” oordeelt Berry stellig.

Wereldhandel

“De laatste jaren zien we steeds meer een verschuiving in de markt van werkbladen. Daar de consument in het verleden vanwege het makkelijke onderhoud vaak koos voor (glanzend) gepolijst graniet, wordt nu ook gekozen voor een mat (gezoet) uiterlijk of voor iets grovere oppervlaktebewerkingen. Een andere trend is dat de klant gebruik maakt van de steeds grotere keuze die hij heeft gekregen in randafwerkingen. We hebben steeds circa 80 soorten natuursteen op voorraad, afkomstig uit alle delen van de wereld. Belangrijke leveranciers zijn India, Brazilië en Zuid-Afrika.Het is een interessante, levendige wereldhandel, waarin wij onze weg hebben gevonden.” Berry en zijn broer Laurens zien de toekomst met vertrouwen tegemoet. “Omdat de laatste jaren meer productiecapaciteit is ontstaan, is ook de concurrentie toegenomen. Prima, daar is niets mis mee. Met de huidige crisis moet je weliswaar alert zijn, maar het doet ook een appèl op je creativiteit en flexibiliteit. Kortom, we zijn klaar voor de volgende 12½ jaar.”