U bent hier:Welkom arrow Onderhoud arrow Onderhoud composiet arrow Onderhoud leather composiet

Hurkmans Natuursteen | Aanrechtbladen | Werkbladen | Grafmonumenten | Someren

Onderhoud leather/gezoet composiet

Gebruik en onderhoud van uw Leather composiet werkblad.

  • Het is aan te bevelen om voor het snijden van fruit, groenten, brood, kaas en vlees een snijplank te gebruiken. Hiermee kan voorkomen worden dat zuren, sappen, vetten en oliën  verontreinigingen achterlaten in het werkblad.
  • Ook andere vloeistoffen kunnen het best direct met een vochtige doek worden verwijderd.
  • Laat vetten en andere voedingsresten niet onnodig lang op uw aanrecht liggen. Vet en voedingskleurstoffen kunnen verontreinigingen op het werkblad veroorzaken.
  • Voor hete pannen dienen onderzetters te worden gebruikt.
  • Ga nooit op het werkblad staan! Composiet is niet bestand tegen onevenwichtige belastingen. Bij de kookplaat en spoelbak is het breukrisico het grootst. Voorkom dat zware voorwerpen op het werkblad vallen, het werkblad kan onherstelbaar beschadigd worden.
  • Contact met scherpe voorwerpen en chemicaliën moet vermeden worden.

Onderhoud composiet:

Voor het dagelijks schoonhouden van het leather/gezoet composiet werkblad kan men volstaan met heet water of het afnemen met een vochtige doek (sopje van de afwas of een neutraal reinigingsmiddel). Voor een intensievere schoonmaakbeurt wordt warm water en CIF Cream Wit (neutraal)  geadviseerd. Maak een sopje van CIF Cream Wit en warm water. Gebruik een schone vochtige doek om het blad schoon te maken en spoel na met voldoende water.

Hardnekkige vlekken kunnen verwijderd worden door CIF Cream Wit onverdund op een zachte spons aan te brengen. Wrijf de vlek weg en spoel na met warm water. Of reinigingen met kookazijn, ook wel keukenazijn genaamd. Drenk een lap in kookazijn laat deze enige tijd inwerken en daarna goed reinigen met warm water.

Voor DIRESCO composiet gezoet/leather/anticato:

Onderhoud als bovenstaand. Bij deze afwerkingen is de oppervlaktestructuur veranderd van glanzend (dicht) naar een mat oppervlak vol weerhaakjes en minder egaal van kleur. Hierdoor is het werkblad meer gevoelig voor vingerafdrukken en/of vetvlekken. Voor ingebruikname wordt het blad in onze werkplaats, afhankelijk van het soort oppervlak behandeld met een vlekstop, Lithofin MN Protector voor gezoet/leather oppervlak en Lithofin vlekstop Plus voor een anticato oppervlak.

Gebruik nooit grove schuurmiddelen. Dit kan het oppervlak beschadigen en doffe plekken veroorzaken. Gebruik zeker geen schuursponsje of staalwol. Gebruik geen schoonmaakmiddelen die bleekmiddel of ammoniak bevatten, of met een PH waarde hoger als 10. Let dus op met sommige tabletten voor de vaatwasser.

- Bepaalde agressieve chemicaliën, zoals ovenreinigers of ontstoppers kunnen blijven de schade toebrengen aan het oppervlak.

- Gebruik geen onderhoudsmiddelen op basis van siliconen.

- Gebruik geen schoonmaakmiddelen op basis van marmermeel, chloor of bleekwater.