U bent hier:Welkom arrow Keukenwerkbladen arrow Graniet arrow Satinato

Hurkmans Natuursteen | Aanrechtbladen | Werkbladen | Grafmonumenten | Someren

Satinato

Een relatief nieuwe oppervlakte bewerking bij keukenwerkbladen is Satinato (geschuurd en geborsteld). Bij deze oppervlakte bewerking wordt het oppervlak geschuurd en geborsteld, het gevolg is een matte uitstraling die wat leerachtig aanvoelt.

Graniet behoort tot de stollingsgesteenten, ontstaan na stolling van vloeibaar magma miljoenen jaren geleden. Het is een hard en grofkorrelig gesteente dat is samengesteld uit de hoofdmineralen veldspaat, quartz en glimmer.

De winning van graniet vindt nagenoeg over de gehele wereld plaats. Per winningsgebied is de kleur en structuur uniek. Iedere groeve heeft haar eigen benaming. Ook binnen een bepaalde granietsoort kunnen kleur- en structuurverschillen voorkomen, verstrekte of getoonde monsters kunnen derhalve alleen als indicatie gebruikt worden.  Graniet is een hard en duurzaam product, met een prachtige stijlvolle uitstraling.

Blokken graniet komen uit de groeve en worden in grote zagerijen verwerkt. In de zagerijen worden platen gezaagd van verschillende diktes. In de keukenbranche zijn platen van 2 cm dik en 3 cm dik het meest gevraagd.