U bent hier:Welkom arrow Keukenwerkbladen arrow Graniet arrow Gezoet graniet

Hurkmans Natuursteen | Aanrechtbladen | Werkbladen | Grafmonumenten | Someren

Gezoet graniet

Wanneer platen graniet gezoet worden dan ondergaat het oppervlak eenzelfde proces als wanneer platen gepolijst worden. Echter de platen worden geschuurd met grovere schuurstenen waardoor het oppervlak een matte uitstraling krijgt. De oppervlaktelaag van de steen is minder dicht waardoor de steen gevoeliger is voor vlekken als gepolijst graniet. 

Door de oppervlaktelaag te impregneren kan toch voldoende bescherming verkregen worden tegen vet, vocht en olievlekken. Het regelmatig behandelen is dan ook zeker te adviseren. Gezoete werkbladen passen in veel verschillende soorten interieur van modern tot klassiek.

Graniet behoort tot de stollingsgesteenten, ontstaan na stolling van vloeibaar magma miljoenen jaren geleden. Het is een hard en grofkorrelig gesteente dat is samengesteld uit de hoofdmineralen veldspaat, quartz en glimmer.

De winning van graniet vindt nagenoeg over de gehele wereld plaats. Per winningsgebied is de kleur en structuur uniek. Iedere groeve heeft haar eigen benaming. Ook binnen een bepaalde granietsoort kunnen kleur- en structuurverschillen voorkomen, verstrekte of getoonde monsters kunnen derhalve alleen als indicatie gebruikt worden.  Graniet is een hard en duurzaam product, met een prachtige stijlvolle uitstraling.

Blokken graniet komen uit de groeve en worden in grote zagerijen verwerkt. In de zagerijen worden platen gezaagd van verschillende diktes. In de keukenbranche zijn platen van 2 cm dik en 3 cm dik het meest gevraagd.