U bent hier:Welkom arrow Keukenwerkbladen arrow Graniet arrow Gepolijst graniet

Hurkmans Natuursteen | Aanrechtbladen | Werkbladen | Grafmonumenten | Someren

Gepolijst graniet

Graniet wordt gebruikt in diverse oppervlakte bewerkingen. Het meest voorkomend is gepolijst graniet. Hierbij is het oppervlak geschuurd en gepolijst zodat het een effen glad en glanzend oppervlak heeft. De kleur en structuur komt hierbij het meest tot uiting, het materiaal heeft een frisse uitstraling en in de praktijk is gepolijst graniet het meest onderhoudsvriendelijk en erg duurzaam.

Graniet behoort tot de stollingsgesteenten, ontstaan na stolling van vloeibaar magma miljoenen jaren geleden. Het is een hard en grofkorrelig gesteente dat is samengesteld uit de hoofdmineralen veldspaat, quartz en glimmer.

De winning van graniet vindt nagenoeg over de gehele wereld plaats. Per winningsgebied is de kleur en structuur uniek. Iedere groeve heeft haar eigen benaming. Ook binnen een bepaalde granietsoort kunnen kleur- en structuurverschillen voorkomen, verstrekte of getoonde monsters kunnen derhalve alleen als indicatie gebruikt worden. Graniet is een hard en duurzaam product, met een prachtige stijlvolle uitstraling.

Blokken graniet komen uit de groeve en worden in grote zagerijen verwerkt. In de zagerijen worden platen gezaagd van verschillende diktes. In de keukenbranche zijn platen van 2cm dik en 3cm dik het meest gevraagd.